Volgens mijn nichtje moet het de titel hebben; Aunty Wytske,s Advice Blog

Na een gezellige 2e kerstdag met mijn familie buiten bij het kampvuur in Valkenswaard, word ik voor het eerst van dichtbij geconfronteerd met het Coronavirus.
Mijn dochter en haar vriend (die al Corona positief getest was) konden hier helaas niet bij het familiefeest zijn.
Zij hebben een gescheiden kerst gehad hierdoor en vonden het jammer niet de familie te kunnen zien.
Bij thuiskomst horen we ook dat mijn nichtje en haar vriend, ziek geworden zijn en allebei positief getest zijn.

Mijn nichtje vond mijn kruidenadviesjes maar al te leuk en dit gaf mij inspiratie om deze blog te schrijven.
Mijn nichtje zelf heeft niet hele erge klachten haar vriend heeft hoofdpijn en hoge koorts
Ik gaf ze de volgende adviezen

Tegen de hoofdpijn

Uienkompres


Uien in kleine stukjes snijden, in het midden van de compresdoek leggen en alle kanten over elkaar vouwen, aan de achterkant met tape dicht plakken zodat geen stukjes ui uit de compresdoek kunnen vallen, op het hoofd leggen en met verband vastmaken daarover heen een warme sjaal, laat het compres enkele uren zitten.

Koolkompres


Haal de nerf uit het buitenste koolblad ( witte kool of savooiekool), was het blad in warm water en droog het blad licht af, kneus het blad met bijvoorbeeld een deegroller.
Leg het blad op de pijnlijke plek op het hoofd . Soms is de werking van het koolblad zo sterk dat het de huid aantast , leg dan een dunne doek tussen het koolblad en de huid.

Tegen de koorts

Citroensokjes/ kuitwikkels

Deze zijn warmte intrekkend bij koorts; de wikkel wordt kort aangebracht 20-45 minuten tot de wikkel warm aanvoelt dan weer vernieuwen met nieuwe doeken.
Functie; schadelijke hitte wordt onttrokken , de plaatselijke doorbloeding wordt bevorder, gifstoffen worden afgevoerd en vers bloed wordt aangevoerd, de koorts neemt af en de ontsteking vermindert.

Verder veel vit C en vit D3

Een euchinaceakuur en zorgen dat je lekker zweet goed veel slapen en veel water drinken
https://kruidenrijk.nl/product/echinaceae/

Bij Corona helpt het ook om grapefruitschillen te koken( 6 uur lang; de deksel mag niet van de pan) en deze af te gieten en dit te drinken. Het is niet lekker om te drinken gedurende de dag een klein slokje gaat best goed.

`